• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.eu

Arxiu Històric

Arxiu Històric

Uns anys abans de la celebració del 125è aniversari del Centre (1994), per part del Consell Directiu d’aleshores, es va encarregar a un equip de socis el projecte de fer un recull històric en forma de llibre on quedessin reflectits els fets més rellevants de l’activitat del Centre al llarg dels seus 125 anys d’existència i activitat continuada.

La tasca era prou engrescadora i tot un repte, doncs al Centre no hi havia, llavors, cap mena d’arxiu, degudament estructurat, on poder fer la recerca bàsica per arribar a fer el llibre. Això ens va portar a demanar la col·laboració de tots els socis, sòcies i entitats que podien tenir alguna mena d’informació. Aquell va ser el punt d’inflexió que ens va portar a crear l’Arxiu Històric. Un projecte cabdal per aquell 125è aniversari, que afortunadament encara és viu.

Al llarg d’aquest anys, hem incrementat el fons de l’arxiu i ja hem catalogat més de 5.000 documents dels quals n’hem digitalitzat uns 3.000, així com unes 4.000 fotografies.

Hem arribat a un acord amb la Memòria Digital de Catalunya i actualment ja es poden visualitzar a través de la seva pàgina web més de 1.200 documents i quasi 3.000 fotografies. També tenim un acord firmat amb ARCA, on en un futur es podrà visualitzar la nostra revista Or i Flama.

Fem una crida als socis i sòcies més veterans per col·laborar amb l’Arxiu, aportant documents, fotografies o informació que ens permeti anar completant un catàleg cada cop més ampli.

I a tots els socis i sòcies, en general, us animem a conèixer la història del nostre Centre, mireu el vídeo i llegiu el llibre del 125è aniversari, segur que hi trobareu un munt de sorpreses.

Ara ja són 150 anys plens d’activitats, de persones i vivències que han anat forjant el Centre actual, com ho estem fent nosaltres, tots els socis i sòcies, pel futur a venir. L’objectiu de l’Arxiu Històric del Centre és preservar la memòria de tot el que es va fer i es fa. Perquè El Centre ha estat, és i serà la nostra Entitat i per això estem treballant per publicar un nou llibre que reculli els 150 anys de la nostra història.

Actualment, l’equip de l’Arxiu el formem:

Esteve Camps
Carles Cristià
Salvador Mercader
Mercè Tost
Adriana Vidal
Lluís Martín
Agustí Serra
Carles Rovira
Elisa López

Podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic arxiuhistoric@elcentregracia.eu o ens podeu venir a veure els dimarts de 18 a 20 hores, a la Sala Sol, del Centre.