• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.eu

Dòmino

Dòmino

UNA MICA D’HISTÒRIA

Juny de 2009, nascuda la idea d’alguns socis practicants del joc del dòmino, es va remetre una sol·licitud signada per 26 aficionats perquè se’ns reconegués com a Secció de l’Entitat:

– El dòmino és una activitat lúdica que posa en joc diferents habilitats mentals (memòria, càlcul, estratègia) i que és considerada esport, per aquesta raó, en diferents àmbits.

– El dòmino, alhora, és un joc social i, per tant, fomenta les relacions humanes i el saber debatre amb assertivitat.

– El dòmino és una activitat organitzada, en la qual es plantegen torneigs que deriven en la proclamació de guanyadors per tal de mantenir un cert nivell de competitivitat i, en conseqüència, un estímul de millora.

– El dòmino és una oportunitat per al socis que seguim essent fidels al Centre però que, per diferents raons bàsicament de condició física i edat, ja no podem incorporar-nos a altres activitats com el tennis taula o el teatre.

– El dòmino és una activitat oberta a tants socis com vulguin practicar-lo donat que no requereix d’una gran infraestructura.

– Atès que ja hi ha una secció per a un joc/esport similar, els escacs, creiem que l’Entitat ja té antecedents en l’acceptació d’aquest tipus d’activitat.

– El fet de no estar reconeguts com a secció en l’actualitat, ens desafavoreix davant de la garantia de poder gaudir d’un espai on desenvolupar la nostra activitat i ens desafavoreix en el mínim manteniment necessari del material de joc.

Se’ns va concedir per escrit aquesta petició el 6 de juliol de 2009:

“En resposta a l’escrit que van adreçar al Consell Directiu del Centre en que sol·licitaven el reconeixement de l’activitat del dòmino i de les persones que l’organitzen com una nova secció de l’Entitat, ens plau comunicar-vos que en la reunió del passat 10 de juny el Consell va acordar aprovar la vostra sol·licitud. Per tal de fer-ho efectiu necessitem que ens faciliteu la composició de la Junta que constituïu (nom, cognoms, DNI i càrrec). Un cop rebuda aquesta informació, acordarem amb els vostres representants, una reunió per tractar dels objectius i necessitats de la nova secció.

A l’espera de les vostres notícies, rebeu una cordial salutació.”

Al que vàrem contestar amb la següent carta:

“En resposta a la sol·licitud del Consell Directiu, ens complau posar en el teu coneixement la composició de la Junta que s’encarregarà de la nova Secció de Dòmino, sempre que aquest Consell Directiu tingui a bé d’aprovar-lo.

La Junta estarà formada per:

Alfred Casas Sarda, President.

Dolors Bonet Sanz, secretària

Salvador Mercader Artés, vocal

Agraint l’interès demostrat pel Consell Directiu en la formació d’aquesta nova secció, restem a la vostra disposició.”

Així doncs, vàrem començar a funcionar com a Secció del Centre i a organitzar el Torneig Social, concedint trofeus a les tres primeres parelles classificades i un record per la resta de participants. El lliurament de premis s’efectua durant un sopar amb tots els que vulguin acompanyar-nos.

Hem fet una mica de memòria i amb l’ajuda d’algun “dominaire” hem elaborat una petita estadística dels darrers campionats celebrats. Això ens ha dut fins l’any 1999, quan es va celebrar el primer campionat amb separació de sexes. El de les dames el va guanyar la Mercè Herrera i la Dolors Santiago. L’altre record, aquest una mica més proper, és del 2002, quan el torneig femení el van guanyar la Mercè Bofarull i la Maria Masip. Si algú té memòria d’alguna dada més que pugui enriquir aquestes remembrances, li agrairem que ens ho comuniqui.

El següent torneig, ja amb unificació de sexes, va ser 2003-2004.

Tot i ser una de les activitats més antigues que es practiquen al Centre, com a Secció és la més jove. També és de ressaltar que aquesta secció té una gran solera, donat que de 30-35 membres components de la mateixa, és la que més medalles d’or de l’Entitat militen en ella.

Temporada 2023/2024

Temporada 2022/2023

Foto del dinar de final de campionat 2019