• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.eu

Política de Galetes

Política de Galetes

Què són les Galetes?

Una galeta és un arxiu o dispositiu que es descarrega en l’equip terminal d’un usuari amb la finalitat d’emmagatzemar dades que podran ser actualitzades i recuperades per l’entitat responsable de la seva instal·lació. És a dir, és un fitxer que es descarrega en el seu ordinador en accedir a determinades pàgines web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per a reconèixer a l’usuari.

 

Tipologia de Galetes

Existeixen diferents tipus de galetes en funció, sobretot, de la naturalesa d’aquestes, així es classifiquen a títol orientatiu, entre altres, les següents:

 

Segons el termini de temps:

– Galetes de sessió: són aquelles dissenyades per a recaptar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Se solen emprar per a emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió (per exemple, una llista de productes adquirits) i desapareixen en acabar la sessió.

– Galetes persistents: són aquelles en les quals les dades continuen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d’uns minuts a diversos anys.

 

Segons la seva finalitat:

– Galetes tècniques: són aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella existeixin, incloent-hi aquelles que l’editor utilitza per a permetre la gestió i operativa de la pàgina web i habilitar les seves funcions i serveis (com per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit i finalitats similars de naturalesa tècnica).

– Galetes de personalització: són aquelles que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple, l’idioma, el nombre de resultats a mostrar quan l’usuari realitza una cerca, l’aspecte o contingut del servei en funció de la mena de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.

– Galetes d’anàlisis: són aquelles que permeten al responsable de les mateixes el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació recollida mitjançant aquesta mena de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma, amb la finalitat d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

– Galetes de publicitat comportamental: són aquelles que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per a mostrar publicitat en funció d’aquest.

 

 

Segons l’entitat que les gestiona:

– Galetes pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.

– Galetes de tercer: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó que ho és per una altra entitat que tracta les dades aconseguides a través de les galetes.

 

Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

La present pàgina web està usant galetes que permeten facilitar a l’usuari l’ús i la navegació a través d’aquesta, garantir l’accés a determinats serveis, així com millorar la configuració funcional de la web.

Concretament, aquesta pàgina web utilitza les següents galetes:

  • Galetes Tècniques
  • Galetes de Marketing

 

Com gestionar la configuració de les Galetes?

En el present apartat es duu a terme una breu exposició de com consultar i dur a terme la configuració del sistema de Galetes amb relació als navegadors més comuns o més usats pels usuaris.

En aquest sentit, pràcticament tots els navegadors permeten a l’usuari aconseguir informació general sobre les Galetes instal·lades en una pàgina web, concretament verificar l’existència d’aquestes, la seva durada o el sistema d’eliminació. En aquest sentit, a títol informatiu, es faciliten una sèrie d’enllaços relacionats:

D’altra banda, l’usuari podrà permetre, bloquejar o eliminar les Galetes instal·lades en el seu equip modificant la configuració del seu navegador conforme a les instruccions indicades en aquest. A títol informatiu s’indica que habitualment la configuració de les Galetes se sol dur a terme en el menú “Preferències” o “Eines” de cada navegador, en qualsevol cas, sempre podrà acudir a l’ajuda del seu navegador per a solucionar els dubtes que se li generin sobre aquest tema.

Convé tenir en compte que, si s’impedeix la instal·lació de totes les Galetes, el contingut de la web així com determinades funcionalitats i serveis facilitats per la mateixa poden veure’s afectats.

 

Període de conservació

La conservació de les dades recollides a través de les Galetes estarà relacionada en funció de la finalitat per la qual es recapta, sense perjudici del que s’estableix legalment.

Per a més informació sobre el tractament de dades personals pot consultar la nostra Política de Privacitat.