• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.eu

19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya: “Déu és dona i es diu Petrunya”

19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya: “Déu és dona i es diu Petrunya”

El proper dimecres, 16 de novembre a les 19:00 hores dins la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, projectarem a El Centre la pel·lícula “Déu és dona i es diu Petrunya”, presentació i col·loqui amb Carlos Monte, professor de cinema de la URL.

 

Sinopsi

Cada mes de gener, coincidint amb el dia de l’Epifania, la majoria d’ortodoxos de l’Est d’Europa celebren la cerimònia de la creu, on un sacerdot llança una creu a l’aigua i els homes (només els homes) l’han de buscar. Es diu que aquell que la trobi tindrà bona sort a la vida i prosperitat. Basada en un cas real, la pel·lícula se situa en un petit poble de Macedònia durant aquesta festivitat. Però en aquest cas és una dona, la Petrunya, qui té la sort de trobar la creu. Els homes no ho accepten i la guanyadora no està disposada a tornar la creu.

La protagonista, símbol de la modernitat, es manté ferma davant la societat patriarcal. Una pel·lícula sobre la necessitat d’arriscar-se per canviar les coses.

Premis

2019: Festival de Berlín: Secció oficial

2019: Festival de Sevilla: millor actriu – ex aequo (Zorica Nusheva)

Tràiler

https://www.filmaffinity.com/es/evideos.php?movie_id=312029

Crítica

https://www.filmaffinity.com/es/reviews/1/312029.html

Entrevista a la directora

https://revistayoung.es/2020/01/16/cine/actualidad-cine/entrevista-a-teona-strugar-mitevska-directora-de-dios-es-una-mujer-y-se-llama-petrunya/

https://www.fotogramas.es/noticias-cine/a30650579/dios-es-mujer-y-se-llama-petrunya-entrevista-directora/

Entrada lliure.

Autor