• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.eu

Sant Medir

Sant Medir

L’origen de les colles de Sant Medir tenen el seu començament de la mà d’un veí de Gràcia, Forné amb Josep Vidal i Granés que, havent estat malalt, va prometre al Sant que si es posava bo aniria en romeria a l’ermita, per tal de donar-li les gràcies. Pel camí van anar tirant caramels juntament amb els seus veïns i familiars. Fóra tan gran la trobada que, a partir d’aleshores, cada 3 de març van seguir trobant-se pels carrers de Gràcia; fins i tot s’hi anaven afegint més romers. La 1ª trobada s’inicià el 3 de març de l’any 1830.

S’ha fet una tradició i actualment són diverses colles de diferents barris que ens trobem aquest dia i per la nit baixem pel carrer Gran de Gràcia en desfilada, segons l’antiguitat de la seva fundació.
La Colla Els Amics es va fundar l’any del centenari del nostre Centre, el 1969, per un grup d’amics i socis. Fa 50 anys que surt sense interrupcions cada 3 de març. Durant aquests anys, l’activitat de la Colla ha estat diversa: excursions, matança del porc, visites culturals, concurs de paelles, carnestoltes, sopars amb ball, activitats divulgatives de la nostra festa, col·laboracions amb les activitats organitzades per la nostra federació…

La colla està oberta a grans, petits i a tots als que segueixin les nostres tradicions. Actualment, la junta està formada per:

Presidenta Nuria Cabestany
Secretaria  Marta Clavé
Tresorera Anna Izquierdo
Vocal Comunicació Lourdes García
Vocal Oci Sergi Saboya

Per a més informació, s’han de dirigir a la Secretaria d’El Centre i a www.santmedir.org.

Sant Medir 2020